Doelpunten: 1-0 Jennifer, 2-0 Vera, 3-0 Jennifer

8e competitiewedstrijd: RKDFC/De Leeuw da1 - WDZ Da1
Eindstand: 1 - 1
Datum: 13-11-2011

Doelpunten: Jennifer 1x

RKDFC/De Leeuw dames laten 2 belangrijke punten liggen.

De dames van RKDFC/De Leeuw begonnen hun wedstrijd zonder enige flair en werden door de tegenpartij constant afgetroefd op felheid en snelheid.Het was ook niet vreemd dat de eerste kansen voor WDZ waren.Wij mochten van geluk spreken dat de wdz voorwaartsen slecht met deze kansen omgingen en dat onze keepster in deze periode wel bij de les was.Na ca. 20 minuten kregen wij de eerste kansjes die aan ons ook niet besteed waren.Het bleef in de eerste helft een wedstrijd zonder verdere hoogtepunten en een ruststand van 0 - 0.
Het duo Kees&Fred waren zeer ontevreden over de 1e helft en hebben in gezamenlijk gesprek hun onvrede uitgesproken naar de ploeg.
De ploeg ging ook getergd het veld op en wij zagen een ander team op het veld lopen als in de 1e helft.
Wij zagen nu een team met meer flair naar voren spelen en de tegenstander onder druk houdend.Deze manier van spelen bracht ons ook enkele zeer mooie kansen, die helaas niet werden benut.
De allermooiste kans was voor onze snelle Jill die alleen op de keeper afging maar halverwege niet verder doorliep en een zwak schot op het doel gaf die naast het doel belandde.
Halverwege de 2e helft gaf de scheidsrechter een vrije trap aan de tegenpartij op ca 25 meter van het doel,deze werd op een sublieme wijze door onze tegenspeelster hard en hoog over onze keepster in het doel geschoten en wij 0-1 achterkwamen.
Hierna hebben wij de ploeg zien spelen zoals wij het willen geweldige inzet,voor ieder bal strijden en met elkaar knokken voor de punten.
Deze manier van spelen leverde ons in de 37e minuut een aanval op waarbij een scrimmage voor het doel ontstond en Jennifer de bal hard en zuiver langs de keepster schoot en ons op 1-1 bracht.Hierna hebben wij nog getracht verandering in de score te brengen met nog enkele hachelijke momenten voor het doel van de tegenpartij en wij dachten aan een overwinning.
Alles bij elkaar denken wij dat deze uitslag de juiste was en kunnen wij ook zeggen dat de arbitrage deze middag uitstekend was.

Datum: 08-11-2011

Tijd: 13.00

7e competitiewedstrijd: Kerkrade-West da1 - RKDFC/De Leeuw da1
UItslag: 6 - 0
Ruststand: 4 - 0
Datum: 06-11-2011

Kerkrade-West is onze lijstaanvoerster en het kwam ook tot uiting, in alle linies van het team hadden zij de betere speelsters.Vanaf het begin van de wedstrijd domineerden zij de wedstrijd en konden wij het met ons tegenspel aardig bijbenen, in de 20e minuut de kerkrade meiden ons te slim af waren en zij de 1-0 konden scoren.
Na enkele omzettingen in de verdediging konden wij kerkrade aardig in bedwang houden en kregen wij enkele mogelijkheden,die niet aan ons besteedt waren.In de 35e en 39e minuut wisten de kerkradenaars nog 2x te scoren en wisten zij de ruststand op 4-0 te brengen.
In de rust hebben de dames naar alle waarschijnlijkheid ingezien "WAT DE REDEN WAS,DAT WIJ TEKORT KWAMEN"op onze tegenstander en ik hoop voor ons team dat mijn preek NIET aan dovemans oren was!!
Wij kwamen in elk geval op een andere manier uit de kleedkamer en wij zagen een gemotiveerd team spelen met passie en inzet en dan mag Kerkrade beter zijn. Wij zeggen als begeleiding altijd "Verkoop je huid zo duur mogelijk".
De 2e helft was van onze zijde een stuk beter als de 1e helft en wij hebben ook kerkrade laten zien dat wij op hun helft kunnen voetballen en tot redelijk voetbal in staat zijn.
Kerkrade wist in de 2e helft in de 69e en 75e minuut nog tweemaal te scoren en de eindstand naar 6-0 op te voeren.
De scheidsrechter floot de wedstrijd in 82e af voor het einde en denken wij vergeten was zijn horloge in de rust op de juiste tijd te zetten.Wij vergeven het deze man,hij floot verder een perfecte wedstrijd,ik vindt dat het ook vermeldt mag worden!
Dames,richt je op de laatste wedstijden van de NAJAARScompetitie.

Datum: 03-11-2011

Tijd: 01.30

6e Competitiewedstrijd: RKDFC/De Leeuw Da1 - Caesar Vos Investm. Da1
Uitslag: 0 - 1
Datum: 30 oktober 2011

Wedstrijd met twee gezichten

De 1e helft van de wedstrijd hebben wij een onthutsend zwak RKDFC/De Leeuw bezig gezien.
Hetgeen vooraf in de bespreking besproken was hadden de dames in de kleedkamer achtergelaten! Caesar kon als een keizer op het slagveld onze meiden hun wil opleggen.Het was tam, persoonlijke duels slap op enkele speelsters na ( spreekwoord: Wie de schoen past,trekt hem aan), inpassen en kaatsen te nerveus en zo kunnen wij deze lijst blijven aanvullen.Het geluk in deze helft was dat de tegenstander het doel niet wist te vinden en onze keepster regelmatig zorgde dat wij bij de rust een 0 - 0 stand hadden.
De 2e helft zagen wij een elftal dat naar voren durfde te voetballen en de tegenstander de eerste 20 minuten constant onder druk zette. Deze speelwijze bracht ons een groot aantal kansen voor Vera en Jennifer en hadden wij zeker een voorsprong moeten nemen op de gasten. Echter in de voetballerij zeggen wij altijd [als wij het niet doen, doet de tegenpartij het wel], hetgeen ook gebeurde in de 25e minuut. De aanval van ons werd op het middenveld verloren en de bal ging razendsnel naar de rechterspits die op snelheid onze achterhoede de baas was en beheerst de 0-1 scoorde.Wij hebben daarna nog 20 minuten op de helft van de tegenstander gespeeld en mogelijkheden gehad om de stand gelijk te trekken,het mocht echter niet baten.In de 35e minuut de mooiste aanval van ons via Vera die op rechts op het doel afging,zij zag echter niet dat Jennifer was meegelopen en nog mooier voor het doel stond,het schot van Vera trof geen doel en zodoende ging deze kans ook voorbij.
Dames, het was NIET nodig deze nederlaag en wij zullen moeten wennen om vanaf het begin van de wedstrijd bij de les te zijn.Iedereen zal het beste van zichzelf moeten geven willen wij wedstrijden winnen!!

Wedstrijd om snel te vergeten!!!

De wedstrijd werd door de dames van rkdfc/deleeuw uitstekend begonnen en waren wij constant op de helft van de tegenpartij, metgoed samenspel en enkele kleine kansjes,die echter niet aan ons besteedt waren.
Na ca. 20 minuten vergat onze keepster Minou dat zij ook twee handen tot haar beschikking had en schopte finaal over de bal heen en eigenlijk IVS onverdiend op een 1-0 voorsprong kwam.
De dames rkdfc/de Leeuw kregen nadien ook weer kansen om de wedstrijd te laten kantelen en kregen in de 40e minuut de klip op de neus. IVS wist via de razendsnelle rechtsbuiten die binnendoor bij onze vleugelverdedigster doorkwam en waar onze centrale mensen te ver naar voren speelden en te laat kwamen om de 2-0 te voorkomen.
In de rust de zaken doorgenomen waar op gelet moest worden in de 2e helft van de wedstrijd.
Wij begonnen de eerste 10 tot 15 minuten niet slecht aan de 2e helft van de wedstrijd,echter in de 17e minuut wist IVS 3-0 te scoren.
De trainers namen toen een besluit om de keepster,tot aan dat moment,een prima wedstrijd spelend,te laten voetballen en onze reserve Fabien in het doel te zetten.De wissel werkte direkt door en minou wist op een schitterende manier haar verdedigers in de luren te leggen en de bal voor het doel te plaatsen en wij de 3-1 konden scoren door Jennifer.
Na deze goal hadden wij nog het idee dat wij de wedstrijd konden kantelen, echter het ging op het veld steeds slechter.Ballen werden niet meer correct gegeven,posities werden niet meer overgenomen en de combinaties niet meer gezocht.
Ik zal daarom zeer kort zijn over het laatste halfuur,fabien heeft haar uiterste best gedaan en treft aan de eindscore van 7-1 geen enkele blaam en zoals gezegd na de wedstrijd "zo snel mogelijk vergeten",het beste gedeelte uit de wedstrijd moet bijblijven!!
Dames op naar de volgende wedstrijd en laten zien aan ons dat het ook anders kan .

Geschreven door: Cees Bleijleven

Datum: 05-10-2011

Tijd: 11.35

Wedstrijd 4
 02 10 2011 Rk BSV/LIMB - De Leeuw/RKDFC comb 0 - 4
Niet veel over te zeggen,het was een zwakke tegenstander,alleen moeten we meer scoren in zo'n wedstrijd.
Goede actie van Vera en na doorzetten scoort zij 0 - 1.
Jennifer scoort dan 0 - 2
Dan een mooie actie van Simone ,zij speelt Jennifer goed aan en Jennifer scoort 0 -3,dit was tevens de laatste wedstrijd van Simone,zij is zwanger,en zij is niet de enige want Angie en ook Marsha zijn in ververwachting. Vruchtbaar dames team ;-))
De doelman [vrouw] Minou schiet de bal over de helft,en Jennifer gaat alleen op het doel af,zij wacht even en scoort beheerst de 0 - 4 in.
Het was geen goede wedstrijd maar je speelt zoals de tegestander speelt,alleen scoren we waar we de eerste wedstrijden te weinig scoren
                                                        de verslaggever

Tijd: 11.35

Wedstrijd 3
25 09 2011 De Leeuw/RKDFC comb - RKHBS  3 - 2

Vandaag een tegenstander die nog niet verloren had twee gespeeld zes punten,en het is een zware dobber om van hun te winnen. Vorig jaar hadden we tegen Hbs twee gespleeld  een punt,en dat punt werd ook nog eens uit behaald.
Het gaat op en neer ,dan wij dan HBS in de aanval .
Dan schiet Simone van vijf en twintig meter op het doel, de keepster van HBS stond te ver voor de goal,zij raakt de bal nog aan maar niet goed genoeg ,en de bal verdwijnt in het doel 1 - 0.
H B S is nog niet wakker een schot op doel de bal komt tegen de paal en kets het veld in,maar daar staat Anne en scoort beheerst in 2 - 0. [ Dit was haar eerste doelpunt sinds ?
De tweede helft begint HBS beter te voetballen,maar de achterhoede staat als een huis,en geeft niet veel kansen weg.
Maar dan scoort Hbs de 2 - 1 .
Hbs geeft niet op ,maar vandaag spelen wij onze beste wedstrijd,en geven niet veel kansen weg.
Dan een mooie combinatie en Jennifer scoort 3 - 1, de scheids geeft Hbs nog een elf meter en het staat 3 - 2 de scheids geeft aan nog een minuut het leken wel 10 min, maar dan fluit hij af,en zijn de punten binnen,en gaan tevreden naar binnen

Tijd: 11.35

Wedstrijd 2
18 09 2011  Haanrade - De Leeuw - RKDFC combinatie 1 - 0
Net als bij FC Hoensbroek zijn we sterker dan Haanrade ,maar we weten het niet om te zetten in doelpunten,en als je niet scoort dan maakt de tegenstander ze wel,door de bal te lanzaam terug te spelen is een speelster van Haanrade sneller bij de bal dan de keepster van ons en zij schiet beheerst in 1-0 ,
Jammer maar niet getreurd,er komen nog meer wedstrijden,en als we zo blijven spelen komen de punten er ook aan.

Tijd: 11.35

Wedstrijd 1
11-09-2011  FC Hoensbroek - de Leeuw/RKDFC combinatie       1 -1
Na veel trainingenen bekerwedstrijden,begint dan eindelijk de competitie Het was even wennen, nu we een combinatie zijn ,gaat het goed of .... We krijgen genoeg kansen ,maar dan moet de bal wel in het netje. We komen wel op voorsprong door een goal van Jennefer 1-0 .
De tweede helft zijn we ook sterker maar de kansen moet je wel benutten. De trainer van ons zegt al tegen de leidsters,als hij de kans krijgt fluit hij voor een strafschop voor fc hoensbroek,en ja hoor daar gebeurt het dan ,hij legt de bal op de stip en het is 1 -1. Moet wel zeggen dat hij goed floot,alleen die strafschop,en het langer laten spelen.
Maar we gaan naar huis met het eerste punt met de combinatie, al hadden we meer verdiend.