Wedstrijdverslagen RKDFC/DPJ B1 2013-2014

Wedstrijdverslagen seizoen 2013-2014

26-10-2013

RKDFC – Spaubeek

1 - 0

We wisten van te voren dat we deze wedstrijd wel eens zouden kunnen winnen want ze stonden even hoog als ons.

Voor de wedstrijd hebben we natuurlijk de teamfoto gemaakt waardoor we shirtjes en broekjes moesten wisselen omdat de geblesseerden niet mee deden.

Behalve Stan, die deed het gewoon met z'n blauwe broekje.

Eerste helft. 1 - 0
Na de aftrap kwam meteen al de eerste corner voor ons.

En nog een, en nog een. En er werd vooral op hun helft gevoetbald.

Toen scoorde Tom ook nog bijna met een knappe bal.

Maar die vond helaas het zijnet.

Geray was ook een beetje aan het stunten maar later maakte hij wel prachtig de 1 - 0 met hulp van de paal.

Tweede helft. 1 - 0
Dit was mss wel de spannendste helft van de wedstrijd.

We zakten een beetje in en de tegenstander heeft daardoor ook nog een paar kansen gehad.

Toen zagen we de schoen van Bram door de lucht vliegen.
We dachten dat de 1 - 1 kwam, maar Kay voorkwam dat met z'n hoofd.

Ook Adam heeft een prachtige bal er uit gehouden. En toen eindelijk het fluitsignaal ging waren we blij met onze overwinning.

Tuurlijk hebben we daarna lekker broodjes gegeten in de kantine.

21-09-2013

Urmondia - RKDFC 5 - 1

Weer een pittige wedstrijd die zeker niet slecht gespeeld is. Er zijn ook best wel kansen gecreeërd. Maussen die z’n traditionele plasje weer voor de wedstrijd deed. En Bo die uitgleed en daarmee z’n enkel blesseerde. En we hadden dus ook de nieuwe shirtjes dus het hele team met rode sokken, maar Stan moest moest weer persé blauwe sokken aan. Colin moest helaas werken dus die kon er niet bij zijn. Maar natuurlijk was onze ster supporter Max er die flinke ruzie met een wesp had.

Eerste helft 1 – 1

Er werd dus van kant gewisseld. Ik weet niet precies of Adam of de tegenstander van kant wilde wisselen maar Eric had het niet echt in de gaten dus die bleef gewoon lekker op z’n eigen helft staan. Vrijwel in het begin maakte hun de 1 - 0 , dat kwam ook vooral om dat de achterhoede niet echt lekker ging. Maar gelukkig had Adam wel goede reflexen. Toe kregen we een vrijetrap mee en natuurlijk nam Geray die met z’n goude trap maar helaas raakte die de lat. Die goal hadden we hem allemaal gegund. Toen kwam Koen aan de bal en speelde zo'n 3 of 4 man uit, kwam voor de gaol en gaf hem voor op Bo. Helaas werd die bal onderschept.

In de rust hebben we veel besproken en hoopte op nog een paar kansen.

Tweede helft 5 - 1
Het begin van de tweede helft ging super. En waren af en toe wat schietkansen. Tom Spiertz die super de man 3 keer buitenspel heeft gezet. En Leron die vaak de bal uit de 16 weet te trappen. Helaas kreeg Tom Leistra een overteding tegen en heeft daar een bloed neus aan over gehouden. En wat met Kay allemaal was. Last van de kuit,pijn aan het stuitje en kreeg hij me ook nog een ijsbeentje. 'T is dat hij nog kon lopen. Maar in een kwartier hebben ze er 5 - 1  vanweten te maken. Blijkbaar was de concentratie weg. En Leron probeerde het nog met een karate trap maar ook dat hielp niet echt.

Het was dus weer een wedstrijd waar veel gebeurt is en helaas was de winst niet voor ons.

DAAN

19-09-2013

RKDFC – LHC  5 - 0

Zeker een geslaagde wedstrijd. Dat kwam ook vooral omdat de hele wedstrijd door veel druk werd gezet zodat de tegenstander wat onzeker werd. Nog voor de wedstrijd met de warming-up was het een beetje onserieus. En met handjes geven bleek dat die Tom Maussen nog effe in bosjes zat te pienkelen. Die vond het blijkwaar zo spannend. Helaas hadden we Geray, Koen, Melvin en Tim niet. Tim helaas door blessure en de rest had een uitstapje. Maar gelukkig hadden we wat uithulp. Luuk, Bram, Jiri en natuurlijk Ewa. Daar hebben we zeker wat aan gehad. Vooral Jiri met 3 mooie goalen.

Eerste helft 2 – 0

Wij hadden aftrap en meteen was er druk. Er werd ook vooral alleen op hun helft gevoetbald. Af en toe was er een kans maar dan weer net niet erin. Tot dat Jiri dacht ik probeer het eens. En ik weet nog steeds niet of het nou een voor zet of een schot op doel was maar hij ging over de keeper er in. Vrij wel meteen na de 1 - 0 kwam ik dus aan de bal. Ik zag een opening en probeerde in de lange hoek. Het schot zelf kwam op de lat, maar helaas heb ik daarmee m’n lies weer verrekt waardoor ik heb moeten wisselen. In had het later in de eerste helft nog geprobeerd maar ik had al snel door dat het geen zin had. Maar gelukkig viel ook meteen de 2 - 0. Ook deze weer door Jiri die van af de middellijn naar de goal dreef en ‘m in een keer er in knalde. Verder moesten we alleen proberen om de bal niet zo vaak de lucht in te spelen.

In de rust lekker thee gedronken en weer volop er tegen aan.

Tweede helft 5 – 0

Ik heb in het begin niet heel veel meegekregen omdat ik nog aan ‘t omkleden was. Maar vrijwel in het begin hoorde ik gejuich en had Jiri dus weer gescoord.  Toen ik weer naar de duck-out liep kwam toch de verrassing van de wedstrijd. Ik zag Colin met de bal oplopen gaf hem voor langs en Bo zag meteen dat die bal voor hem was. En natuurlijk maakt een spits als Bo zo'n bal met gemak af. Leron had wat meer moeite met de wedstrijd. Het wilde hem niet echt lukken met de bal en al viel dat ook nog echt wel mee. Adam heeft het natuurlijk super gedaan, die de 0 heeft weten te houden. Met dus nog 5 minuten op de klok en de winst was al in zicht. Maar toch dacht Kaj weetje wat we maken er 5 - 0 van en schoot ook die bal er met gemak in.

Kort om we hebben een leuke en goeie wedstrijd gespeeld. Met een mooi resultaat waar ook de trainers blij mee waren.

14 september 2013

ST RKDFC/DoenradePuth B1-Ceasar/Vos invest B2 0-9

Opstelling: D.Jeurissen, L.Meulenberg, B.Schroijen, M.Bierstekers, T.Leistra, C.Noteboren, T.Spiertz, A.Heijmann, K.Cox E.Borrèl, G.Rossen, Res: T.Jeurissen, S.Hennen, M.Kerckhoffs

De eerste competitie wedstrijd voor ons. De tegenstander was duidelijk beter dan ons. Dat blijkt ook uit de eindstand. Eerste helft kwam moeizaam op gang en daarom vielen ook veel goals in het begin. We kmamen ook niet vaak achter de middelijn en wisten ook niet echt waar me met de bal heen moesten. Russtand 0 – 7
De tweede helft hebben we de opstelling veranderd en dit ging ook veel beter kwamen vaker kansen op doel. Later in de wedstrijd is er nog een overtreding op Melvin gemaakt .Die heeft moeten wisselen.
Verder hopen we dat er in de komende wedstrijden meer punten zijn te pakken.