Activiteit Verslagen 2015-2016

FIFA-toernooi-en-spellenavond (15-1-2016)

 

De allereerste, door de activiteitencommissie van RKDFC georganiseerde, FIFA-toernooi-en-spellenavond vond gisteravond plaats in onze eigen kantine. 6 TV’s, 6 Playstations, 12 controllers en 36 tot op het bot gemotiveerde gamefanaten. Nadat het kaf van het koren was gescheiden in de poulefase (een pijnlijke ervaring voor menig zelf uitgeroepen topfavoriet), barstte de strijd pas echt los in de knock-out rondes. Uiteindelijk bleven er twee gamers over die het in de finale tegen elkaar mochten opnemen: Jordi Pierik, spelend met Sunderland, en Mike Boesten, die Celta de Vigo onder zijn hoede had. Een spannende finale, die door veel supporters werd gevolgd, eindigde uiteindelijk op 2-0 in het voordeel van Jordi Pierik. Dat leverde het volgende eindklassement op:

1. Jordi Pierik
2. Mike Boesten
3. Pieter Janssen
4. Jord Mennens
Troostprijs: Bob Buscher

Onze dames hebben zich met diverse spellen kostelijk vermaakt en doorgespeeld tot in de late uurtjes onder aanvoering van Nadieh. Dankzij het grote aantal deelnemers en de sportieve en competitieve sfeer zal dit de eerste, maar niet de laatste FIFA-toernooi-en-spellenavond in onze kantine zijn. Dit evenement zal volgend jaar zeker terugkeren!

Tot slot nog een klein dankwoordje voor de mensen die hun consoles en bijbehoren hebben uitgeleend, Sil voor het coördineren hiervan, Thijs voor de opzet van het speelschema aan de hand van zijn ingenieuze Excel-macro, en Nadieh voor het verzorgen van de spellen en de hapjes.