Wedstrijdverslagen Vrouwen 1 2015-2016

RKDFC VR1 - Conventus '03 VR1 13 maart 2016 1-0

Vandaag wordt het spannend: Conventus, de huidige koploper in de competitie, is onze tegenstander.

Willen we zelf alle kansen op het kampioenschap open houden dan moet er gewonnen worden.

En met die opdracht wordt het team het veld in gestuurd.

In de eerste helft wordt Conventus helemaal weg gespeeld; ze komen niet van hun helft af.

Onze dames werken hard, zitten kort op de bal, zijn fel maar vergeten te scoren.

Kansen waren er voor onder andere Rene, Doenja en Isabelle.

Een voorsprong van 2-0 of 3-0 was zeker verdiend geweest maar we gaan de rust in met een 0-0 stand.

Het verhaal in de rust was kort; doorgaan zo, wachten op de kansen die gaan komen en benutten sodeju!

In de tweede helft gaag Conventus wat agressiever spelen zonder echt gevaarlijk te worden.

De schoten uit 2de lijn zijn gemakkelijke ballen voor Jolijn.

Onze aanvallen zijn gevaarlijker maar de schoten van Fleur en Isabelle gaan net over of voorlangs.

In de 20ste minuut is er dan eindelijk loon naar werken.

Iris kan haar voet tegen een voorzet van Isabelle zetten en scoort zo de dik verdiende 1-0.

Ontlading in het veld en langs de lijn!

Het restant van de wedstrijd golft op en neer zonder grote kansen voor de beide ploegen.

Tot in de allerlaatste minuut van de wedstrijd.

Een snelle counter van Conventus, goed uitkomen Jolijn, de bal tergend langzaam rakelings voor ons doel langs.

Een engeltje op de lat en een vette knuffel voor Jessie van Anoek.

De punten zijn binnen. Op naar de volgende wedstrijd.

Zondag 26 maart, 1/4 finale om de KNVB beker: RKDFC VR1 - RKVB VR1

De dames uit Baexem zijn vandaag onze tegenstanders.

Er is vanuit de club een lobby geweest om extra toeschouwers naar het veld te brengen en dit heeft gewerkt.

Spelers van diverse elftallen en de trainers van het 1ste zijn aanwezig om de dames aan te moedigen. Top gedaan mannen!

Ook Ger, onze huisfotograaf is aanwezig om mooie plaatjes te schieten.

RKVB is een onbekende voor ons. Sterk beginnen dus en kijken wat de mogelijkheden zijn.

Al snel blijkt dit een goede keus; RKVB is een goed spelend team.

Met de wind licht in hun voordeel worden we flink onder druk gezet. Zonder dat hier grote kansen uit voorkomen.

Zelf creƫren we ook weinig in aanvallend opzicht en zijn we te lief en afwachtend.

Plots is het schrikken: in een poging de bal te pakken verdraait Veerle haar rechterknie en kan ze niet meer verder. Een flinke tegenvaller.

Iris neemt haar plaats onder de lat in.

Enkele minuten later scoort RKVB de 0-1: de bal wordt niet goed uitverdedigd en van korte afstand achter Iris in het doel getikt.

RKVB weet een tweede kans niet te verzilveren en dus gaan we de rust in met een 0-1 achterstand.

In de rust moet iets moois gezegd zijn van na 8 minuten voetballen in de 2de helft staan we ineens met 2-1 voor door twee doelpunten van Isabelle.

Verdiend want nu zijn wij het beter voetballende team. Maar kansen zijn er nauwelijks voor de teams. Aan beide kanten wordt goed verdedigd en zo blijft het erg spannend.

Dan besluit RKVB 1 op 1 te gaan voetballen in de achterhoede en wordt de druk op onze dames hoger.

10 minuten voor tijd mag een van hun speelsters door onze achterhoede soleren en de 2-2 aan tekenen. En dat is balen.

Omdat 2-2 ook de (terechte) eindstand is, wordt het penalty's schieten.

Het lijkt snel beslist te worden in het voordeel van RKVB; ze lopen snel weg tot 1-3.

Maar door prima keeperswerk van Iris komen we terug tot 3-3 en moeten extra strafschoppen genomen worden.

De spanning is om te snijden en vrijwilligers om te schieten zijn moeilijk te vinden.

Uiteindelijk wint RKVB deze thriller met 6-7 en gaan zij door in de beker. Jammer voor ons; het had gekund.

De kritieken van de mannen aan de zijlijn zijn erg positief: ze hebben een wedstrijd gezien die alles had en zeer spannend was tot de laatste seconde.

De focus kan nu geheel gericht worden op de competitie. Mogelijk dat we daar tot mooie dingen in staat zijn.

We gaan het zien!

Wedstrijdverslag RKDFC VR1 - SV Brunssum VR2 (Oefenwedstrijd)

op 6 december 2015

Op deze winderige winterdag, na Sinterklaasavond, staat een oefenpotje op het programma voor onze dames. Ondanks de speech van de coaches voorafgaande aan de wedstrijd zijn onze dames er niet bij. We missen felheid en inzet. Lijkt wel of ze nog bij de Sint en de Pieten zijn in gedachte.
Brunssum daarentegen speelt wel fel en met meer inzet.
Toch komen onze dames na een mooie dieptepass van Eveline en goed reageren van Minou op een 1-0 voorsprong. Ook met deze voorsprong in de rug (en de wind) wordt het voetballen er niet beter op. In de 19e minuut krijgt Minou een kans maar ze schiet tegen de keepster aan. Plots krijgt Chinouk tot tweemaal toe een kans  maar ook zij krijgt de bal niet in het doel.
Brunssum doet wel haar best en combineert goed maar door met name Jessie worden veel van hun aanvallen in een vroegtijdig stadium onderbroken. Voor de rust hebben we dan nog een hele mooie actie op de achterlijn van Minou waarna ze de bal bij de eerste paal aan Angie geeft. Deze bal verdwijnt door een verdedigster net naast de goal en daarom gaan we rusten met 1-0.
De 2e helft begint zoals de 1e helft is opgehouden maar langzaamaan worden onze dames ook wat feller en laten we ons niet zomaar meer de ballen afpakken. Er wordt weer geknokt voor de bal.
Wij komen hierdoor beter in het spel en ondanks de wind tegen voetballen wij nu makkelijker en zijn de betere partij op het veld. Minou krijgt na 11 minuten in de 2e helft de bal mooi aangespeeld op de 16. Haar fraaie boogbal eindigt op de kruising. Een paar minuten later wordt Doenja mooi aangespeeld door Angie en schiet zij de bal lekker binnen: 2-0.
In de tussentijd heeft Veerle al wat kleine werkzaamheden kunnen verrichten gedurende deze wedstrijd. In de 65e minuut laat ze zien ook klaar te zijn voor het grotere werk. Goed uitkomen en de bal klemvast, aanval geneutraliseerd.
De mooiste aanval van deze wedstrijd is na 77 minuten in de maak. Een mooie vlotte aanval over 4 schijven wordt op een schitterende manier door Fleur afgerond; 3-0.
Als bedankje voor deze mooie goal mag Fleur 7 minuten voor tijd wisselen en wordt Michelle aanvoerster van het team. Het bandje staat haar in ieder geval prachtig.
Na 90 minuten is het gedaan en kijken we terug op een gewonnen wedstrijd die we op halve kracht tot een goed einde hebben gebracht. En nu op naar de warme chocolademelk en wafels met kersen.

Wedstrijdverslag vv SNA VR2 – RKDFC VR1

op 8 November 2015

In bijna zomerse omstandigheden treden we vandaag aan in Montfort. Met rouwbandjes wordt vandaag gevoetbald als eerbetoon aan clubicoon Hans Borghans die ons helaas tragisch is ontvallen. Na een minuut stilte voor aanvang van de wedstrijd gaan we van start.

In eerste instantie verwachten we een sterke tegenstandster maar dat blijkt niet het geval. In de eerste minuut volgt het eerste schotje op goal van Eveline. Vanaf dat moment volgt er een ware aanvalsgolf op het doel van de tegenstander. Onder aanvoering van kwelgeest Minou die in de eerste helft 7 keer gaat scoren.
Een mooie uitgespeel-actie van Iris zet Minou vrij voor de goal die het balletje zo kan intikken, nummer 1! De 0-2 komt op naam van Anouk (met de nieuwe schoene!) die bij een hoekschop mee naar voren is gegaan. Daarna is Minou aan de beurt met een rasechte hattrick. 0-4, 0-5 en 0-6.
Na een goede actie van Isabelle over de rechter vleugel maakt een verdedigster van de tegenstander de 0-7 voordat wij de bal in het netje kunnen werken. Vervolgens is het Chinouk die een goal maakt, 0-8. De 9de is weer voor Minou net als de 0-11. Nummer 10 komt op naam van Isabelle die mooi in de lange hoek scoort.
De 2e helft nemen wij iets gas terug, terwijl de tegenstander er een schepje bovenop doet. Daardoor wordt het voetbal van onze kant ook iets minder. De nieuwe keepster van SNA (de aanvoerdster van SNA VR1) is duidelijk beter opgewassen tegen onze aanvalsters en scoren blijkt opeens iets lastiger geworden. In de 14e minuut lukt het toch weer en wordt een mooie voorzet vanaf de rechterkant op fraaiie wijze in het net gewerkt door Chinouk (haar 2e vandaag). Roxy, die vandaag hard gewerkt heeft, probeert ook een goaltje mee te pikken, maar dat is haar niet gegund. De keepster heeft een aantal maal een goede redding in huis om Roxy van scoren af te houden. In de 33e minuut maakt Jessie nog een beauty (van afstand in de kruising) en staat de eindscore op het scorebord: 0-13.
Mooie teamprestatie van onze meiden die door oplettend verdedigen en met name in de eerste helft veel druk naar voren door het middenveld tot stand is gekomen. Ik denk dat Hans trots op jullie zou zijn geweest.

Conventus’03 VR1- RKDFC VR1

18 oktober 2015

We reizen af naar het hoge noorden voor de uitwedstijd tegen Conventus’03.
Voor het eerst gaan we spelen tegen het voor ons onbekende Koningsbosch dat zijn eerste twee wedstrijden heeft gewonnen.

De opstelling is aangepast om niet in open mes te lopen.
De eerste 10 minuten gaat het gelijk op. Conventus maakt een sterke indruk; niet een team waar we zomaar van gaan winnen. We krijgen een paar kansjes, waaronder een schot van Doenja, maar geen goal. In de 12de minuut kan een speelster van Conventus vrij uithalen en via de hand van Veerle gaat de bal in het zijnet: 1-0.
Gelukkig voor ons scoort Minou meteen vanuit de aftrap: met een mooie boogbal scoort ze de 1-1. Het lijkt alsof onze dames vleugels (niet van Red Bull of Always) hebben gekregen. De tegenstander wordt flink onder druk gezet en er komen meer kansen. Een hoekschop van Doenja wordt door Anoek mooi verlengd maar de bal rolt net voorlangs.
In de 28ste minuut maakt een speelster hands met een penalty voor ons tot gevolg. Minou schiet deze feilloos binnen: 1-2.
De druk op Conventus houdt aan; in de 35ste minuut krijgt Isabelle de bal iets over de eigen helft. Ze mag vrij opstomen richting de keepster (alle aandacht gaat uit naar Minou) en scoort beheerst de 1-3. Met deze stand gaan we rusten.

In de 2de helft wordt het goede spel direct weer opgepakt. Een mooie diepe bal van Isabelle wordt in de 49ste minuut door Iris op waarde ingeschat en binnen getikt: 1-4. Het loopt als gesmeerd bij onze meiden; er wordt goed gevoetbald, voor elkaar geknokt en hard gewerkt. Mooi om dit vanaf de zijlijn te zien! En de koek is nog niet op: na goed doorzetten van Fleur krijgt Isabelle de bal en met een mooi diagonaal schot scoort ze de 1-5. Chinouk kan nog twee keer op doel schieten maar helaas voor haar wil de bal niet in de goal. En ook een fraai schot van Jessie kan nog net door de keepster tot hoekschop verwerkt worden.

Heeft onze Belgische goalie vandaag een rustdag? Niet echt. Zo moet ze aan de bak na een te slappe terugspeelbal en weet ze een lastige, hoge bal (die langs de lijn al geteld werd) met een prima reactie over te tikken.

Het was vandaag genieten aan de zijkant. De manier waarop de dames vandaag gevoetbald hebben, verdient de complimenten. De 1-5 is het resultaat van een puike teamprestatie. Als het lukt om dit elke wedstrijd te laten zien, is er met dit team heel veel mogelijk.

GSV ’28 VR2 – RKDFC VR1 op 4 oktober 2015

Verslag geschreven door Erwin Linders

Vandaag treden onze dames aan in Genhout op het kunstgrasveld. Met een leger aan debutanten, beter gezegd herintreders, zijnde Marsha, Angie en Veerle, gaan we vandaag de strijd aan. Door een flink aantal afmeldingen is het voor de technische staf een beetje puzzelen maar weten we toch een goede opstelling te produceren.

Zoals altijd beginnen we iets te gezapig, geven we te veel ruimte weg en maken we het onszelf met name in  de eerste 15 minuten erg lastig. Ondanks dat hebben we dan al een aantal mooie acties gezien van onder andere Roxy op Iris, Minou die Vera mooi bedient en een bal die net naast gaat, een schot van Marsha die de goal op een haar na mist. Minou heeft al een aantal goede hoekschoppen afgeleverd die alle gevaarlijk waren als in de 13e minuut een speelster van GSV hands maakt bij zo’n hoekschop. De scheids, die overigens heel goed heeft gefloten de hele wedstrijd, legt de bal op de stip. Fleur neemt als aanvoerster haar verantwoordelijkheid en legt de bal klaar. Een korte aanloop en 0-1 is het resultaat.
Het voetbal wordt beter bij de DFC-dames en wederom uit een gevaarlijke corner werkt Hilde de bal tegen de touwen; 0-2.
Na een half uur is het de beurt aan Veerle om te laten zien waarom ze is meegekomen. Een spaarzame aanval van GSV resulteert in een doorgelopen speelster die oog in oog komt te staan met onze Belgische goalie. Zij werpt zich in de strijd en wanneer de stofwolken zijn opgetrokken heeft ze de bal klemvast in haar handen.
In de 32e minuut is het de beurt aan Marsha die in haar eerste wedstrijd laat zien dat ze het voetballen nog niet verleerd is. Wanneer ze de bal in de 16 voor haar voeten krijgt schiet ze beheerst de bal in de driehoek en verandert de score in 0-3.

Na de thee duurt het niet lang of de 0-4 komt op het bord. Wederom Marsha die met een prachtige effectbal, waar biljarter Keulemans trots op zou zijn geweest, de keepster van de tegenstander volledig verrast. Michelle die na haar trainingsstage in Mexico steeds beter wordt, speelt Minou mooi vrij voor de keepster aan. Dit buitenkansje laat Minou niet voorbij gaan en ze scoort de 0-5. Vervolgens mag Tess, na een handsbal, het proberen met een directe vrije trap van zo’n 25 meter. Een goede aanloop levert een mooi schot op waar de keepster geen antwoord op heeft; 0-6. Niet lang daarna krijgt Vera de kans om op goal te schieten. Na diverse pogingen gaat het nu wel goed en vliegt de bal schitterend in de goal; 0-7. Daarna is het de beurt aan Iris die de 0-8 mag maken na goed voorbereidend werk van Isabelle die  5 minuutjes later zelf de 0-9 mag maken.

Jammer dat we de 10 niet hebben kunnen volmaken, maar dat is dan ook het enige smetje op deze wedstrijd. Mooie teamprestatie, weinig tot niets weggegeven en een prima resultaat voor onze DFC dames. Op naar de volgende wedstrijd en ga zo door meiden.

Wedstrijdverslag RKDFC VR1 – Abdissenbosch VR1

27 september 2015

Heerlijk herfstweer, precies op tijd want we gaan op de foto met de nieuwe trainingspakken.
Mogelijk gemaakt door de nieuwe sponsor Care for Comfort hulpmiddelen en onze eigen club. Waarvoor hartelijk dank. Het damesteam in de nieuwe outfit is inmiddels te bewonderen op de website van RKDFC en hieronder.

Dan de wedstrijd.
Abdissenbosch werd door ons in de beker nipt verslagen met 1-0. Een team dat het balletje lekker laat rondgaan waarbij het gevaar door het midden komt. Dat wetende laat je het je niet gebeuren. Of toch?

Of toch: binnen 5 minuten staan we met 0-1 achter. Een aanval van Abdissenbosch door het midden, de speelster wordt niets in de weg gelegd en de bal valt over Jolijn heen in het netje.
Dat is balen. We lopen achter de feiten aan. Ons spel wordt pas beter na een minuut of 20. We komen er meer en meer uit en de corners die dit oplevert worden uitstekend genomen door Doenja. Stuk voor stuk zorgen ze voor gevaar voor de goal van Abdissenbosch. De 1-1 wordt gescoord uit een van deze hoekschoppen; door Anoek, met het hoofd. Hier heeft ze al heel lang op geaasd. En met een beetje geluk had ze er nog 2 meer in kunnen koppen.
We houden de druk er goed op bij de tegenstander en met succes: Minou scoort de 2-1. Mooi gedaan en verdiend.
Niet veel later wordt de 2-2 gescoord. De ingebrachte bal wordt in eerste instantie door Jolijn gestopt waarna een aanvalster van Abdissenbosch direct haar voet opnieuw tegen de bal zet en deze over de lijn tikt. De meningen zijn verdeeld over de vraag of Jolijn de bal wel of niet klemvast had. Hoe het ook zij, Jolijn raakt bij deze actie geblesseerd aan haar hand en moet vervangen worden door Iris. We gaan rusten met 2-2.

In de tweede helft wordt er gespeeld voor de 3 punten door de beide teams. Ze zijn aan elkaar gewaagd. Veel uitgespeelde kansen zijn er niet. Mooi om te zien was de dubbele combinatie van Doenja en Minou die meer verdiend had. De gevaarlijkste aanval van Abdissenbosch werd vakkundig door Iris geblokkeerd. Meer gevaar kwam er niet omdat er in onze verdediging weinig werd weggegeven. Jessie en Hilde “bikkelden” er flink op los (in positieve zin) en ook de rest van het team werkte hard maar helaas zonder dat dit voor ons nog iets opleverde.

En zo werd de ruststand ook de eindstand.

Wedstrijdverslag FC Geleen Zuid VR1 - RKDFC VR1

13 september 2015

Geleen-Zuid dames - RKDFC dames op 13 september 2015

Eindelijk kan het voetbalseizoen ook voor de dames beginnen en ondanks het trieste weer zijn de dames vol goede moed om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen.

Na een niet al te fanatieke warming-up beginnen beide ploegen een beetje aftastend aan de wedstrijd. Na 10 minuten resulteert dit in de eerste echte kans van de wedstrijd voor onze Iris. Een kleine 2 minuten later is het Doenja die de keepster van Geleen-Zuid op de proef stelt. Isabelle heeft dan inmiddels al een paar goede acties laten zien over de rechter vleugel maar we missen nog wat scherpte en daarmee ook de goal van de tegenstander.
Van Geleen hebben we tot dan nog niets gezien maar uit een goede voorzet en niet al te best ingrijpen van onze kant ligt de bal zomaar in het netje. 1-0 voor Geleen-Zuid. Ondanks deze domper gaan wij weer vrolijk verder met aanvallen. Een mooie aanval wordt afgesloten met een pegel van Fleur maar deze gaat rakelings over. Even later wordt het dan toch 1-1. Doenja schiet met een bekeken boogballetje over de keepster en de verdiende gelijkmaker wordt genoteerd. Bij een hoekschop komt Anouk mee naar voren en kopt de bal rakelings over. Zo loopt de 1e helft op zijn eind en verzuimen wij meermaals om te scoren. Net voor het rustsignaal krijgt Geleen-Zuid ook nog een kans maar die gaat gelukkig net naast.

Als het rustsignaal geklonken heeft, heeft Hilde nog een aanvaring met de enigszins eigenwijze en zeer irritante scheidsrechter. Hilde en hij verschillen nogal van mening over wat nu een handsbal is en wat niet.

De 2e helft begint en wederom zijn wij de bovenliggende partij maar kunnen we dat in de score niet tot uiting laten komen. Geleen-Zuid maakt dankbaar gebruik van de ruimte die wij hen achterin bieden in onze aanvalsdrift en hierdoor ontstaan ook mogelijkheden. Jessie en Jolijn moeten een aantal keren ingrijpen.
Dan krijgt de scheidsrechter het aan de stok met Luc, onze grensrechter. Duidelijk is dat deze heer zijn eigen wedstrijdprogramma heeft en in deze show is voor Luc geen plaats meer. De vlag wordt door Fons overgenomen en de wedstrijd gaat weer verder. Langzaam vloeit bij onze dames de kracht wat weg. Veel kansen maar net niet het geluk dat het balletje eens goed valt. Het harde werken eist zijn tol; uit een corner van RKDFC onderschept Geleen-Zuid de bal en is er razendsnel vandoor. Jolijn weet de bal nog net met de voet uit het doel te houden. Een paar minuten later is het echter wel raak; 2-1 voor de Geleense formatie. Wederom proberen wij de draad op te pakken maar in plaats van de verdiende gelijkmaker komt de 3-1 op het scorebord. Op karakter maken we 1 minuut voor tijd nog de 3-2 door Iris.

Jammer dat ons goede voetbal niet werd beloond met de punten die daar bij horen.

Wedstrijdverslag bekerwedstrijd RKDFC VR1 - Abdissenbosch VR1

30 augustus 2015

De eerste wedstijd van het seizoen: voor de beker tegen Abdissenbosch.

We zijn flink gehandicapt;  Anouk, Ewa en Eveline zijn langdurig geblesseerd en Karlijn in verwachting.

Zeker verdedigend een forse aderlating.

Behalve dat het bloedheet is, valt er over de 1ste helft weinig te vertellen.

Abdissenbosch is de beter voetballende ploeg, wij lopen te veel achter te feiten aan en zijn te onrustig aan de bal.

Echte kansen waren er niet.

In de 2de helft was er direct een ander beeld; al in de 46ste minuut een mooie counter die helaas niet tot een doelpunt leidde.

In de 48de minuut een hoekschop van Doenja; de bal wordt snoeihard door Anoek tegen de lat gekopt. Had meer verdiend.

In de 53ste minuut schiet Fleur met links op het doel; de keepster stopt de bal.

We zijn de dominerende partij; voetballend gaat nog het een en ander mis maar er wordt gewerkt en geknokt voor elkaar.

De beloning blijft niet uit. In de 59ste minuut kan Iris, na een schitterende actie en voorzet van Roxy, de 1-0 binnen tikken.

Ook Fleur krijgt nog een prima kans; uit een hoekschop van opnieuw Doenja kopt ze de bal net naast de kruising.

Abdissenbosch komt er nauwelijks uit. De sporadische ballen op ons doel zijn allemaal een prooi voor Jolijn.

En omdat ook wij geen kansen meer benutten, eindigt de wedstrijd in een 1-0 overwinning. Zeker gezien het spel en inzet in de tweede helft is dit verdiend.

We zijn door naar de 2de bekerronde. Een prima teamprestatie!