Brief met informatie over de hulplijn noodgevallen en het meldpunt wanordelijkheden.

Dit bericht is bestemd voor de veld- en zaalvoetbalverenigingen.

 Aan het bestuur van alle amateurverenigingen

Geachte bestuurder,

Het actieplan Tegen geweld, voor sportiviteit is woensdag 20 maart gepresenteerd aan de media. Ongeveer gelijktijdig hebben alle amateurvoetbalverenigingen het actieplan per email ontvangen. Met de in het plan beschreven maatregelen hopen wij, samen met de verenigingen, leden en scheidsrechters, sportiviteit en respect op en rond de velden te bevorderen. Twee van deze maatregelen gaan per direct in: de hulplijn noodgevallen en het meldpunt wanordelijkheden.

Hulplijn noodgevallen

Aankomend weekeinde wordt er weer volop gevoetbald. We vertrouwen erop dat dit gebeurt in een sportieve en plezierige sfeer. Als het onverhoopt toch misgaat, is er voor leden van de KNVB een speciale hulplijn voor noodgevallen beschikbaar. Bij een exces op of rond het veld, kan de vereniging contact opnemen met het noodnummer. Deze hulplijn is 24/7 bereikbaar via

0800 – 2299555. Binnen uiterlijk 48 uur biedt een zogeheten voetbalofficier ondersteuning.

Meldpunt wanordelijkheden

Voor negatieve ervaringen, die niet direct opgelost hoeven of kunnen worden, is er het meldpunt wanordelijkheden. Via een webformulier op www.knvb.nl/meldpunt kan iedereen melding maken van wanordelijkheden op en rond het voetbalveld. Dit kunnen allerhande negatieve ervaringen zijn die ergernis veroorzaken. Op basis van deze klachten kan de KNVB wanordelijkheden inzichtelijk krijgen en waarnodig actie ondernemen.

In het actieplan (knvb.nl/respect) treft u meer informatie over het volledige pakket aan maatregelen.

Met vriendelijke groet,

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

Anton Binnenmars

directeur amateurvoetbal